Om oss


HISTORIK


Karsefors festplats är en festplats med anor långt tillbaka i tiden med sin fina placering alldeles intill en utav Lagans många krökar. 


Det finns dokumentation om dansplatsen från 1925 men berättelserna sträcker sig så långt tillbaka som till 1894. Dansgolvet som finns nu är från 1963. Tidigare var dansgolvet av furu och man dansade under öppen himmel. 1962 lades tak över dansgolvet, då golvet annars bara höll en sommar, för alla danslystna som vallfärdade hit. Då bröts traditionen av att dansbanans golv revs upp och såldes på auktion varje år, för att bli en del av en ny byggnad någonstans i trakten. Ekparketten som nu ligger, är väl polerad av alla dansande under åren.

OM OSS


Karsefors fick nya ägare hösten 2017 och har renoverat under hela 2018 samt planerat för hur Karsefors ska möta framtiden. På Ysbydagen 2018 nyinvigdes Karsefors med dans och de första kurstillfällena ägde rum under hösten med orkester till fridansen.


Karsefors festplats utgörs av en huvudbyggand, en mindre byggnad med uteplats under tak och en utescen. Huvudbyggnaden har plats för 1000 personer eller 300 sittande. Här har vi en scen, dansgolv, restaurangkök och en avgränsad yta för servering med bord och stolar.

Den mindre byggnaden har ett enkelt kök med kyl och frys. Här har vi även ett lyckohjul och barområde med uteservering under tak. Det finns dam- och herrtoaletter, totalt 10 st, samt en rullstolsanpassad toalett. Utescenen har en stor öppen yta framför sig. Parkering ca 100 m från området.


Använd kontaktformuläret nedan för bokning, eller mejla oss på: karseforsfestplats@outlook.com

Kontaktformulär för offertförfrågan; inkludera datum för evenemang, önskade lokaler, ungefärligt antal besökare, tid för förberedelse och efterarbete.