Om oss

 

HISTORIK

 

Karsefors festplats är en festplats med anor långt tillbaka i tiden med sin fina placering alldeles intill en utav lagans många krökar.

 

Det finns dokumentation om dansplatsen från 1925 men berättelserna sträcker sig så långt tillbaka som till 1894. Dansgolvet som finns nu är från 1963. 1962 lades tak på dansgolvet, vilket då bestod av furu, men det höll bara en sommar för alla danslystna som vallfärdade hit. Tidigare år hade det varit dansbana under bar himmel vilket gjorde att golvet höll inte för mer än en säsong eftersom vintern slet hårt på materialet. Därför bröts dansbanan upp och såldes varje år på auktion för att bli en del av en ny byggnad.

OM OSS

 

Syskonen Enggaard tog över Karsefors festplats hösten 2017 och har renoverat under hela 2018 samt planerat för hur Karsefors ska möta framtiden och vilka utmaningar fesplatsen skulle ställas inför. På Ysbydagarna 2018 nyinvigdes Karsefors med dans och de första kurstillfällena ägde rum under hösten med orkesterar till fridansen.

 

Karsefors festplats utgörs av en huvudbyggand, en mindre byggnad med uteplats under tak och en utescen. Huvudbyggnaden har plats för 500 eller 1000 pers om man har alla dörrar vidöppna. Här har vi en scen, dansgolv, restaurangkök och en avgränsad yta för servering med bord och stolar.

Den mindre byggnaden har ett enkelt kök med kyl och frys. Här har vi även ett lyckohjul och barområde med uteservering under tak. Det finns skiljda dam- och herrtoaletter samt pissoar. Utescenen har en stor öppen yta framför sig med genuin festivalkänsla. Parkering >100 m från området.

 

Sugen på att boka? mejla oss! karseforsfestplats@outlook.com

KONTAKT

 

Telefon: 0708140165

Email: karseforsfestplats@outlook.com

Hitta hit:

 

56°30'04.0"N 13°07'33.2"E

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK